Ik ben een boerendochter. Het pastorale landschap, de aarde en de natuur van mijn Luxemburgse jeugd in een hechte familie hebben van energie en nuchterheid de stapstenen van mijn leven gemaakt. Misschien wilde ik violiste worden, maar toen ik op mijn zestiende op zangles mocht, verdween de viool in de kist. 

Nadat ik, geboeid door de stem, in Brussel logopediste was geworden – mijn leraar werd mijn echtgenoot – wilde ik ervaren waar mijn stem mij kon brengen en werd ik “meester in de muziek – optie zang” in Leuven. Met respect en dankbaarheid zal ik blijven denken aan An Willems, mijn zangdocente. 

Mijn stem is mijn instrument. Mijn adem geeft leven aan klank en muziek. Mijn lichaam steunt en stuurt de schoonheid die ik ontdekt heb en wil overbrengen. Zingen is voor mij een spel tussen in- en extrovertie: in mijn eigen diepte kruipen, bewust contact maken met mijn lichaam en geest om dan open te bloeien naar de luisteraars toe.
 
Gretig als ik ben, heb ik alle soorten muziek gezongen, als soliste en in ensembles.
Van die ensembles betekent AQUARIUS o.l. v. Marc Michaël De Smet – waar ik van 1996 tot aan de stopzetting in 2018 in zong – voor mij het meest, omdat de zingeving van muziek daar belangrijk was. Dat spreekt mij aan. 

Als soliste ga ik op zoek naar expressieve eerlijkheid en geniet ik van de interactie tussen de andere muzikanten en mij. Ik kan intens genieten van de beleving “Het zingt in mij”, de verweving met andere instrumenten en de overdracht naar het publiek. 

WELKOM op mijn website!